EXPONENTIAL VIEW

Published on: 01-04-2014

EXPONENTIAL VIEW

Permanent installation with light and paintings.
Marianneviaduct, Voorburg, Holland
Geert Mul 2013

This tunnel is build on a site that used to be the 17th century  garden of Hofwijck, the house of Constantijn and Christiaan Huygens which has now been turned into a museum.
Christiaan Huygens contributed to the development of the telescope and the Microscope. The invention of the telescope and microscope between 1600 and 1640 changed how people looked at their surroundings in the 17th century.  Mul point in this work to a parallel between these discoveries in the 17th century and contemporary information culture: the rapid exponential growth of information and how that changes the way we look at the world.

Commissioned by Gemeente Voorburg / Leidschendam
Production: Geert Mul / Frans van Viegen
Editing: Gijs Sickenga
Music: "Untitled" by Dag Unenge

© Geert Mul 2013